dimarts, 28 de gener de 2014

PA O PASTÍS DE TARONJA AMB XOCOLATA NEGRA




INGREDIENTS

1 taronja gran
2 vasos de farina  (8 cullerades grosses)
1 vas de sucre
¼ vas de llet
2 ous
1 cullerada d’oli d’oliva
1 cullereta de vainilla
1 sobre de llevat (tipus Royal)
1 cullereta de bicarbonat (o mig sobre més de Royal)
½ rajola de xocolata negre

 ELABORACIÓ

● Escalfar el forn a 180º graus mentre es prepara la resta.

● Ratllar la pela d’una taronja.

● Posar la farina en un bol i afegir-hi els rovells, l’oli, la llet, el sucre, els llevats i barrejar bé.

● Tirar el suc de la taronja i la polpa a la barreja.

● Batre bé les clares, com a punt de neu, afegir-les i remenar fins que la barreja sigui homogènia.

● Posar la barreja en un motlle que tingui una mica de mantega o oli coberta de pols de farina  (perquè no s’enganxi).

● Quan sigui fred, treure'l del motlle i posar-lo sobre una superfície plana (plat o plata).

● En un cassó al bany maria trencar a trossos petits la mitja rajola de xocolata negra, afegir-hi una cullereta de mantega i un raig de llet. Remenar fins que la xocolata sigui desfeta. Amb l’ajuda d’una cullera tirar la xocolata desfeta sobre el pa o coca i deixar-la refredar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada